Duurzame inzetbaarheid bedrijven: vanaf 23 september 9.00 uur weer subsidie aanvragen

Door een storing in het subsidieportaal kon het laatste subsidieaanvraagtijdvak, dat gepland stond om op 2 september te starten, niet doorgaan. Vanaf maandag 23 september 2024 om 9.00 uur kunt u uw aanvraag voor subsidie alsnog indienen. Het aanvraagtijdvak sluit op vrijdag 18 oktober om 17.00 uur.

Let op: eerst aanmelden voor subsidie

Om op 23 september subsidie te kunnen aanvragen, moet u zich eerst opnieuw aanmelden voor dit tijdvak. Dit doet u door in te loggen op het subsidieportaal. Via de aanmeldknop meldt u zich vervolgens aan voor het tijdvak ‘Duurzame inzetbaarheid bedrijven (MDIEU) Activiteitenplan 2024-2 (opening 23 september 2024)’. U kunt daarna uw aanmelding terugvinden onder de tab ‘Mijn Registraties’. Het scheelt tijd als u dit van tevoren al doet. U kunt hiervoor vanaf maandag 16 september 9.00 uur in het subsidieportaal terecht. 

DI kosten komen voor subsidie in aanmerking vanaf 2 september 2024

Meerdere organisaties hebben de helpdesk gevraagd of de kosten voor DI-activiteiten die gemaakt zijn in de periode van 2 september tot de datum waarop de subsidieaanvraag is ingediend ook voor subsidie in aanmerking mogen komen. Het antwoord op deze vraag is: ja. De subsidieregeling wordt aangepast om dit mogelijk te maken. Let op: in het e-formulier dient u hiervoor 2 september 2024 als startdatum van uw project in te vullen.

Iedereen begint weer met een leeg e-formulier

Als het tijdvak op 23 september opent, verkeert iedereen in dezelfde startpositie. Eerder ingevulde e-formulieren zijn gewist, dus alle gegevens moeten opnieuw worden ingevuld. We beseffen ons dat dit vervelend is. Maar het is de enige manier om te zorgen dat iedereen een gelijke kans heeft om in aanmerking te komen voor de subsidie.

Wijziging van de subsidieregeling

De subsidie Duurzame inzetbaarheid voor bedrijven is geregeld in de Tijdelijke Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden. Deze regeling wordt aangepast om de verplaatsing van het aanvraagtijdvak en de subsidiabilteit van kosten vanaf 2 september mogelijk te maken. 
Het duurt altijd een paar werkdagen voordat de wijziging in de Staatscourant kan worden gepubliceerd. Daarom informeren wij u alvast via deze weg.