Overzicht aanvraagcriteria
Als u met subsidie voor Meer Uren Werkt! aan de slag wilt en daarbij wilt meewerken aan onderzoek voor specifieke interventies die belemmeringen weg kunnen nemen voor deeltijdwerkers om meer uren te werken, kunt u zich met de informatie op deze pagina een beeld vormen van het aanvraagproces en de eisen waaraan een aanvraag moet voldoen.
Voor de precieze vereisten dient u de subsidieregeling Meer uren werkt te raadplegen.
Welke stappen moet u zetten? Wat kunt u verwachten?
Het aanvraagproces bestaat uit de volgende stappen:
Stap 1: bepaal sector en interventie
- Voor de sectoren Zorg, Onderwijs en Kinderopvang kan een subsidie in het kader van MUW worden aangevraagd. Het gaat om interventies die zijn omschreven in de regeling. Zie bijlage 1. De volgende activiteiten (interventies) komen voor subsidie in aanmerking:
- alternatieve roostersessies
- herstructureren van taken
- het goede gesprek
- combinatiebanen
- mantelzorgvriendelijke organisaties
- oudervriendelijke organisaties
- financiële inzichten
- Voor iedere activiteit (interventie) dient een aparte aanvraag te worden ingediend, dat betekent dat aanvragen voor verschillende activiteiten niet gecombineerd kunnen worden in één aanvraag.
Stap 2: stel een samenwerkingsverband samen en wijs daarbinnen een hoofdaanvrager aan
- De regeling wordt opengesteld voor aanvragen vanuit een samenwerking tussen een of meerdere O&O-fondsen, werkgevers- en werknemersorganisaties of brancheverenigingen enerzijds en anderzijds een interventiepartner. Een O&O-fonds, een werkgevers- en/of werkgeversorganisatie of een branchevereniging dient door het samenwerkingsverband te worden aangemerkt als hoofdaanvrager.
- De interventiepartner die optreedt als mede-aanvrager in het samenwerkingsverband is tevens de uitvoerder van de aangevraagde activiteit bij de deelnemende organisaties.
- Het samenwerkingsverband dient ten behoeve van de aanvraag een onderlinge samenwerkingsovereenkomst op te stellen. De partijen in het samenwerkingsverband dienen op het moment van de aanvraag ministens twee jaar te bestaan. Voor onderwijsregio’s geldt een uitzondering, omdat zij als opvolger van de RAP-regio’s worden gezien.
Stap 3: maak een samenwerkingsovereenkomst met de kennisinstelling
- De samenwerkingsovereenkomst met de Universiteit Utrecht (bijlage II bij de regeling) dient door de hoofdaanvrager te worden ondertekend en onderdeel te zijn van de aanvraag.
- Medewerkers nemen vrijwillig deel aan de activiteiten (interventies).
- Voor de eerste vijf activiteiten (zoals bedoeld in artikel 2.2, eerste lid, onderdeel a tot en met e) en de activiteit ‘oudervriendelijke organisaties’ (zoals bedoeld in artikel 2.2, tweede lid, onderdeel a) geldt dat de activiteit bij tien deelnemende organisaties dient te worden uitgevoerd. Voor de activiteit ‘financiële inzichten’ (zoals bedoeld in artikel 2.2, tweede lid, onderdeel b) geldt dat de activiteit moet worden uitgevoerd bij twintig deelnemende organisaties.
- Een deelnemende organisatie moet een uniek KvK-nummer hebben en minimaal vijftig werknemers. De reden hiervoor is dat in het kader van het onderzoek een adequate evidence base vereist is. Door een minimum van vijftig werknemers per deelnemende organisatie te vereisen, wordt gestimuleerd dat het minimumaantal deelnemers per deelnemende organisatie wordt behaald. Per activiteit (interventie) dienen namelijk minimaal 13 werknemers per deelnemende organisatie deel te nemen aan de activiteit (interventie) en minimaal 12 werknemers per deelnemende organisatie aan de controlegroep.
Stap 4: maak een activiteitenplan en projectbegroting
De basis van de subsidieaanvraag is een activiteitenplan. Een activiteitenplan is een beschrijving van de interventie waarvoor subsidie wordt aangevraagd, voorzien van een (financiële) onderbouwing. Voor het activiteitenplan en de begroting zijn formats beschikbaar.
Stap 5: dien uw subsidieaanvraag in
Met het invullen van het digitale aanvraagformulier en het uploaden van de gevraagde bijlagen vraagt u subsidie aan. Zie voor de stappen die in het Subsidieportaal nodig zijn de pagina Aanvragen De subsidie wordt toegekend op volgorde van binnenkomst van volledige aanvragen. Het is daarom handig u goed voor te bereiden.
De subsidieaanvraag bevat, middels voorgeschreven formats, in ieder geval:
- een activiteitenplan
- een begroting
- een samenwerkingsovereenkomst van het samenwerkingsverband
- een door de hoofdaanvrager getekende samenwerkingsovereenkomst met de kennisinstelling
- een bankafschrift
- een machtiging (optioneel)
Wat gebeurt er na het indienen van de aanvraag?
UVB controleert eerst of uw aanvraag volledig is en aan de gestelde voorwaarden voldoet. Als uw aanvraag niet volledig is, of moet worden bijgesteld, krijgt u een schriftelijk verzoek om de aanvraag aan te vullen of te wijzigen. In dat geval duurt de beoordeling wat langer. Ook schuift uw aanvraag dan op in de lijst van ontvangen aanvragen. De datum van ontvangst wordt dan namelijk de datum waarop u de aanvraag compleet heeft gemaakt. Het subsidiebudget wordt op basis van de volgorde op de lijst toegekend.
UVB stuurt u een bericht als uw aanvraag compleet is. Dan start de inhoudelijke beoordeling. UVB bekijkt of de activiteiten en de kosten subsidiabel zijn. Ook dan kunt u nog vragen ontvangen. Dit heeft geen invloed meer op uw positie op de lijst van ontvangen aanvragen. De beoordeling van de aanvraag duurt tot 13 weken na sluiting van het aanvraagtijdvak. U ontvangt een beschikking met daarin de beslissing over de toekenning of afwijzing van de subsidie.
Beslissing
De beslissing over de subsidieverlening wordt aan u meegedeeld in een beschikking. Als u het niet eens bent met de beslissing, kunt u hiertegen bezwaar maken. Bij een positieve beslissing op uw subsidieaanvraag kunt u aan de slag gaan met uw project.