Project partners in Nederland
CAOP
Het CAOP is -als stichting- de onafhankelijke kennis- en samenwerkingspartner van de publieke sector op het gebied van werken en leren. Daarnaast zetten wij ons in voor een sterk openbaar bestuur.
Onze inhoudelijke kennis over de publieke sector combineren we met praktische kennis over methoden die werken. Zo komen we tot een aanpak voor complexe maatschappelijke vraagstukken. We werken hierin samen met onze opdrachtgevers, maar we zetten ook zelf thema’s op de agenda die wij urgent vinden. De bijzondere leerstoelen die CAOP ondersteunt, zoals de leerstoel Transitie in de publieke sector en de leerstoel Innovatie in het onderwijs, leveren de wetenschappelijke basis voor ons werk en versterken de impact van sociale innovatieprojecten
Binnen al onze expertisegebieden ontwikkelt CAOP nieuwe actiegerichte strategieën die domeinen overstijgen. Dit doen we door belanghebbenden te betrekken, zoals bewoners, ondernemers, professionals, zorgcliënten, leerlingen en ambtenaren. Zij weten het vaak beste wat écht nodig is voor verandering. Samen met hen komen we tot innovatieve en blijvende oplossingen voor de wereld van morgen.
Social enterprise NL
Social Enterprise NL is het nationale netwerk voor sociale ondernemingen. Het netwerk is opgericht in 2012 en telt inmiddels ruim 450 sociale ondernemingen als lid. De missie van Social Enterprise NL is radicale systeemverbetering. Social Enterprise NL doet dit door de groeiende gemeenschap van sociale ondernemingen in Nederland, die koplopers zijn in de impacteconomie, te vertegenwoordigen, te verbinden en te ondersteunen en door het ecosysteem op te bouwen en zich bezig te houden met belangenbehartiging. Bestuurlijke structuur: Social Enterprise NL is een stichting zonder winstoogmerk met een raad van toezicht. De organisatie heeft 12 medewerkers.
Utrecht Universiteit
De Universiteit Utrecht (UU) is een brede, internationale onderzoeksuniversiteit van hoog niveau. Ze heeft een sterke band met de stad Utrecht en haar wortels liggen diep in het verleden (1636). Het interdisciplinaire onderzoek van de UU richt zich op vier thema's, waar het thema Institutions for Open Societies direct mee verbonden is. Bestuursstructuur: De bestuursstructuur van de Universiteit Utrecht bestaat uit twee bestuurslagen: het centrale niveau van het universitaire niveau en het niveau van de diensten en faculteiten. De bestuursstructuur van de Universiteit Utrecht is vastgelegd in een reeks specifieke regelingen, waaronder het bestuurs- en beheersreglement. Het College van Bestuur is het hoogste bestuursorgaan binnen de Universiteit Utrecht. De leden worden benoemd door de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht fungeert conform de wettelijke vereisten als toezichthoudend orgaan van de Universiteit Utrecht. Het College van Bestuur heeft goedkeuring nodig van de Raad van Toezicht voor het Strategisch Plan, het Jaarverslag en de Jaarrekening. Het Universitair Bestuur bestaat uit de Universitaire Bestuursdienst en de Universiteitsbibliotheek. Binnen de Universitaire Bestuursdienst werken zes afdelingen samen met Algemene Zaken om het College van Bestuur integraal te ondersteunen. De Universiteitsbibliotheek biedt informatiediensten aan zowel studenten als medewerkers, ten behoeve van onderwijs en onderzoek. De Universiteit Utrecht heeft zeven faculteiten die onderwijs verzorgen en onderzoek doen op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, rechten, economie, bestuur en organisatie, geowetenschappen, natuurwetenschappen, diergeneeskunde en geneeskunde. Medezeggenschap van werknemers en studenten Voor beide bestuursniveaus zijn formele medezeggenschapsorganen van werknemers en studenten opgericht. De universiteit hecht groot belang aan de betrokkenheid van haar werknemers en studenten.
Ministerie Sociale Zaken en werkgelegenheid
Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een traditioneel vakministerie in Nederland en houdt zich bezig met al het beleid met betrekking tot sociale zaken en werkgelegenheid. Bestuurlijke structuur: Beleidsafdelingen, financiële afdelingen, overige ondersteunende en beleidsuitvoerende afdelingen. Het ministerie wordt gecontroleerd door de nationale auditautoriteit die ressorteert onder het Ministerie van Financiën.